Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 28. januar 2013

Motti (Nevagraut)

Den Gode Gamle finnematen som skogfinnene kom med under finnevandringa i starten av 1600 tallet.
Bilde er lånt av Wikipedia :http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Motti_och_flask.jpg
Motti lages av Skredermjøl som blandet med vann 2 deler skredermjøl med 1 del vann.
Skrädmjöl. posen ser sånn ut som skrädmjölet er i. Bildet er lånt av Henry Johnsen. en som driver mye med finnekulturen og mat fra finnetida!
Først og fremst så er motti litt tørt hvis man ikke bruker fleskfettet og heller det på mjølet. tilbehøret er flesk og tyttebær.
motti er en fattigmannskost men samtidig er det den maten man er mett lengst på. fra egen side så er du mett i 2 dager med 1.5 kg fordelt på 3 mann......

Med Vennlig Hilsen Peder R


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar