Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 9. mai 2012

Lokkejakt, drivjakt og hijakt på rev 28 mars

Johann har lært seg kunsten å lokke på rev, slik at det var det vi skulle prøve i dag. Vi skulle opp tidlig, ut klokken 5 på morgen. Vi skulle prøve å lokke utover en sjø som heter Baksjøen. Simen S og Johann skulle sitte med rifle og dekket hvert sitt område. Johann startet med å blåse i fløytene han hadde med seg, og det tok ikke lang tid til det kommer en rev over isen på ca 150 m. han stoppet opp noen ganger, og det var mulighet for å få skutt, men Johann holdt igjen skuddet. Johann prøvde å lokke litt til, men det kom ikke noe rev.

Vi gikk over til å drive drivjakt, og vi satte ut poster. Johann skulle sitte som en sikringspost for å ta reven hvis den prøver å gå i ett hi som vi viste om. Knut Arne skulle gå med hund ut ifra et sted som han viste at det ofte var rev, og det tok ikke lange stunden før det ble los. Og det tok heller ikke lange stunden før det smalt et skudd. Da var det Simen E som hadde fått reven på post, men den var litt for langt unna og det var nok dessverre bom. Losen fortsatte mot posten som Johann satt på, og det smeller to kjappe skudd. Johann forteller over radioen at han hadde skutt på en rev, men han viste ikke hvordan dett hadde godt. Vi koblet hunden og gikk til skuddplassen. Der fant vi blod og pels fra reven, som var tydelig at hadde fått seg en smell. Vi gikk på sporet, og sporet gikk til et hi hvor det var blod på ett blad. Vi fikk tak i en hihund, men han kunne ikke komme før en liten stund, slik at vi skulle spise mat først.

Knut Arne hadde med seg en overraskelse som vi gledet oss til. Han hadde med seg elg entrecote med sopp, løk og seterrømme. Vi stekte dette på en bålpanne, og spiste det med loff og smør. Og etter det herlige måltidet var det påtide å pakke sammen fordi da var det ikke lang tid til vi skulle møte han som hadde hihund. Vi gikk bort til hiet, og satte ut poster rundt. Så slapp vi hunden, men den viste ikke særlig interesse, slik at vi måtte begynne å grave. Vi konkluderte med at det ikke var rev i hiet og derfor avbrøt vi. Vi viste om noen andre hi mellom to jorder som vi bestemte oss på å prøve.

Vi slapp på det første, og hunden var inne, men det var mistanke om at det ikke var noe der, slik at vi gikk over til ett hi ikke så langt unna. Der slapp vi på og det ble los med en gang. Men vi var også i grevlingland, slik at vi hadde en misstanke om at det var grevling. Grevling kommer ikke ut da en hund presser den, og det kan bli sikkelig slagsmål inne i hiet. Vi avsluttet og tok kvelden etter en lang dag og flott dag.




Her står vi på hiet, og planlegger hva vi skal gjøre

Maten vi lagde, elg entricote, sopp, løk og seterrømme med løff og smør

Hihunden som vi brukte, det er en Tysk jaktterier

Her sitter vi å skal til å spise Benny tok bildet og er derfor ikke med

Johann står på post på andre hiet vi prøvde oss på

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Høres ut som dere hadde en spennende dag i skogen!

    SvarSlett