Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 28. mars 2012

Vintertur til Bretningsdalen onsdag

Denne dagen hadde mange av oss gledet oss til. Vi skulle nemlig ut på tur igjen. Vi skulle på vintertur og lære oss å grave snøhule. Denne turen skulle bli litt annerledes fra de andre turene vi har hatt, vi skulle nemlig ha med oss VG1. VG1 skulle også ha vintertur, og siden vi var så få på VG2 skulle vi dra på tur sammen. Turen denne gangen gikk opp dit vi var på tur i fjor, i en dal som heter Brettningsdalen. Brettningsdalen ligger rett nord for Imsdalen og like ved den kjente hytta Friisbu som Jens Andreas Friis brukte som fangsthytte da han levde. Siden mange av Elevene bor oppover i Østerdalen skulle de hoppe på langs vegen.
VG1 hadde praksis dag på tirsdag, så hengeren og utstyr var nesten ferdig pakket. Vi skulle bare lase inn sekker og skiene. Siden det ikke var så masse vi skulle pakke tok det ikke lang tid før hjulene rullet ut av skolegården. Jømna var første
stoppen, og de første hoppet på og etter det var det bare jevn påstigning opp til Rena hvor vi hadde en stopp og det var mulighet til å kjøpe det siste man manglet.

Deretter var det strake vegen opp til parkeringsplassen som er i enden av Imsdalen, utenom stoppen vi hadde på Tiurn kro og Shell stasjonen der. Vel oppe på parkeringssplassenen var det bare å pakke ut og sette turen innover dalen til kampen. Det var bare ett problem, eller det var vel egentlig ganske stort. Det var nemlig glemt å pakke rødsprit, noe som var viktig for at vi skulle fått lagd mat og ha varm drikke. Heldigvis var ikke den kaffeavhengige læreren vår med. Læreren på VG1 (Carlson) dro ned til Koppang
og fikk kjøpt masse rødsprit. Og som en saueflokk begynte vi på turen innover dalen.

Vell fremme i det området vi skulle ha kamp måtte vi vi finne ut et egnet område til å sette opp teltene. Vi fant et godt egnet område, og satte i gang med å tråkke snøen hard for så å sette opp teltet. For å kunne sette opp ett telt i snøen må man ha tråkket det hardt først, og lar det fryse på en liten stund. Da blir det hardt, og gode muligheter til å sette ned pluggene. Siden det var spådd nokså kraftig vind måtte vi tenkesatte opp teltet, men den lave enden mot der vinden var spådd at den skulle komme fra. Vi skulle også grave oss en grop der vi skulle ha bål og samlinger. Vi gjorde det slik at det vi gravde opp brukte vi som «vindskjerm» slik at vi kunne spise og snakke lunt. Vi skulle også finne ved til bålene vi skulle ha. Siden vi er inne på fjellet er det ikke mye gran eller furu, slik at vi måtte finne tørr bjørk, noe som var veldig vanskelig spesielt siden det var blitt mørkt. Da dette var gjort lagde vi mat og snakket om morgendagen før vi gikk å la oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar