Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 24. januar 2012

Uke 3

Smiing
Onsdag var Pål, Benjahmin og Simen E med Rune på smiing. Vi smidde knivblad av både laminert stål og helstål. Lamminert stål er 3 lag som er smelta sammen, blir en bedre og sterkere brukskniv som er lettere å slipe. Helstål er kun et lag som utformes. Helstål får dårlige kvalitet og er vanskelig å slipe. Forskjellen mellom disse metallene er kvaliten, men også at helstål er lette å lage. Første stålet til Simen brant opp fordi det ble for varmt nedi gløra. Etter det gikk det relativt bra. Var lærerikt.

Kniv
Vi brukte flammebjørk pga bra materiale og unike flammer i bjørka. Fibererne i treverket ligger i bølger som skaper mønster i skaftet. For å lage skafte så skar vi ut en fin bit med bjørk. Deretter brukte vi en rasp for å forme den sånn vi ville. Da vi var fornøyd med formen, gikk vi over til grovere papir for å fjerne flis og ujevnheter. Tilslutt brukte vi finere sandpapir for den siste finpussen. Det som gjenstår nå er å tilpasse knivbladet til skaftet. Man bruker først drill for å borre et hull, så bruker vi en liten sag nedi hullet for å ”grave” ut veden.

På torsdagen var det teoridag og vi skulle starte med geografi. Vi hadde om grunnstoffer, mineraler og bergarter. Samt litt om lava, jordskjelv og generelt rundt jordplater. Etter lunsj gikk vi igang med å legge panel langs veggen i klasserommet. Det skulle brukes bjørk og bøk til den jobben og vi måtte kappe opp flere lister av svart or. Benjamin og Simen S fikk denne oppgaven mens Pål og Glenn skulle rydde på depoet, samt henge opp småting i klasserommet. Johann og jeg fikk i oppgave å skrive den bloggen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar