Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 5. desember 2011

Utplassering i Glommen

Utplassering i Glommen skog Elverum, Roy Arne Martinsen (Driftsleder/skogbruksleder i statskog)
og, Skogbruksleder for Trysil Øyvind Sørli

Evenstad statskog, Observasjon og Registrere.


Startet dagen på kontoret på Glommen for og skaffe kart/informasjon om skogen vi skulle til.
Så gikk turen opp til Evenstad, Roy Arne var meget misfornøyd med skogen generelt ”noe av det dårligste jeg har sett” sa han.
GPS med kart over bestand, viser alt fra areal til hogstklasse på skogen. Funker som en liten pc, alle mulige funksjoner. Med foto og film for og kunne lagre til senere å se hvordan det har blitt. Bare legger kart på minnepenn over til gpsen og vips så har du all informasjon om skogen.
Relaskop, universal verktøyet deres, for å sjekke om at de ikke tynner for hardt. Bruker det til og måle stående volum.
Observere skogen, hva som trengs (mer planting, ungskogspleie) 
Namnå, Oppsyn av hugging, og senere drift.
Funnet en boplass fra 1794 kalt fornminne. Snau høgd rundt fornminne,(gammel bo plass) strengt forbudt og hugge/ødelegge dem.
Driftsledern har ansvar får og holde alt i orden, ordne folk til og restaurere veier, bygge snu plasser, finne ut hvor mye som skal tynnes, sluttavvirkning osv.
Osen/søndre Trysil, oppsyn og merking.
Var med skogbrukssjefen for Glommen skog, reiste først til Osen for og merke en grense, og se tidligere drifter hvordan det hadde blitt osv, videre rundt osen sjøen, planla vi og så på en gammal gran skog som skulle hugges, veldig kraftig og stor skog.
Slutten av dagen beinet vi rundt i søndre Trysil, skogen til en gammel mann som skulle ha grenser, og ringe inn et minne som ikke skal hugges med gult bånd så maskin føreren ser hvor det/den ligger, det var stående og liggende dødt tre som ikke skulle røres.
Grensene brukte vi røde bånd på, og dem bruker blå bånd for stier som maskinføreren skal kjøre på.

Skrevet av Pål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar