Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 6. oktober 2010

Matlaging på fjelltur



Uten mat og drikke duger helten ikke :)






Første kvelden hadde vi rådyrgryte med stekte poteter, vi fordelte oppgavene slik at alle hadde sin oppgave. Rådyret som var i gryta er det vi elevene som har flådd og tilberedt etter at en Toyota Hilux meide det ut i grøfta. Vi var heldige ettersom det bare var hodet på rådyret som var knust, så resten av kroppen var fullt mulig å spise(vi fikk tillatelse av viltnemda og grunneier til å beholde dyret).



Lærerne hadde kokt kraft på bogene før turen så dette var klart til bruk. Vi wokka rådyrkjøttet på ei takke, hakket løk og gulerot og blandet alt i ei stor gryte. Einerbær(selvplukket), tørket sopp, creme fresh og krydder var også med i gryta.

Maten smakte bra og alle ble gode og mette i magen sin, etter dette kvellet vi.


Andre kvelden hadde vi indrefileet av svin med ris, wook og peppersaus til kveldsmat. Det hadde blitt mørkt før vi kom oss ned fra Snøhetta, så vi satte alle i en stor ring med lykt på hodet. Akkurat som kvelden før, fordelte vi oppgaver, slik at alle hjalp til.
Vi brunte kjøttet på takka før vi pakket det inn i folie og la det på bålet, imens wokka vi grønnsaker, kokte ris og laget saus.



Maten smakte også denne kvelden bra og vi sovnet ganske raskt etter en spøkelseshistorie fra Simen.



Selv om vi er uti i det fri, hindrer ikke dette oss i å lage en utsøkt rett. Vi brukte for det meste takke over et bål, hvor vi brukte bjørk som brennvirke. For å lage saus og gryte jukset vi litt med en primus, for at det ikke skulle bli midnatt føre vi fikk i oss maten.


Skrevet av Ola og Maren :)

4 kommentarer:

  1. det var DØDSGODT!!!! digget maten! bra gjort folks!(Y):D:D:D:D:D:D mvh en sulten bergener..

    SvarSlett
  2. Der kom maten ja, og en liten apetittvekker med grav-historier fra den altid like hensynsfulle læreren.

    SvarSlett