Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 7. september 2010

Brekurs Torsdag






Torsdag 26.08.10:



I dag var det redning på is som sto på programmet. Vi startet dagen tidlig i dag fordi det var dusjing på Sognefjellshytta før kl 17.00. Så dagen startet kl 08.30 og da var det avmarsj fra leiren. Ved foten av breen bandt vi oss inn i taulag og begynte å gå oppover breen, til en bresprekk der redningen skulle foregå.
Redning foregår ved at en person blir firt ned i en sprekk og så skal resten av laget redde h*n. Nå er det vikitg at hver person kjenner sin egen oppgave. Nummer to sin oppgave er å avlaste hovedtauet og sikre det. Nummer tre er "kjøttvekten" og skal holde hoved tauet stramt hele tiden. Og den siste skal komme seg bort uten å koble seg av hoved tauet, og komme seg til kanten av sprekken og høre om alt er bra med den som datt og kaste ekstra tau ned tel h*n og få h*n opp igjen. Da må personen som kom seg til kanten skru inn en is skrue og sikre ordentlig rundt der så alt er trygt. Da dette er gjort er personen klar til å reddes.



Da vi var ferdig på breen var det tid for å dusje. Dette hadde di fleste gledet seg til siden de kom. Det å ikke få vaske seg på 3-4 dager var vist problemer for noen. Det var ganske deilig å dusje, selv om forholdene i dusjen var dårlige, med mugg og saker i dusjen.
Etter dusjinga var det å komma seg til leiren og spise litt. før det var samling og natta.



Dagens Plante: Musøre
Denne blir kalt verdens minste tresort. Den blir 1-5 cm høy og vokser i Norge på 1500 moh i sør og helt ned til havet i artiske strøk.

8 kommentarer:

  1. Dusjinga var dagens høydepunt ja :D

    SvarSlett
  2. Enig med Anne Karin, dusjinga var helt klart best :D Selv om det ikke var moro når jeg greide å lage basseng i hele garderoben xD

    SvarSlett
  3. Godt med dusj ja, men var ikke noe morro og gå tilbake til leieren....

    SvarSlett
  4. jeg ble igjenn på breen å klatre sammen med mathias når de andre gikk får å dusje.

    SvarSlett
  5. Kjempe digg å dusje etter en fin dag på breen ;)

    SvarSlett
  6. Digg å slappe av på Sognefjellshytta :)

    SvarSlett
  7. eg sovnet littegranne der eg

    SvarSlett